Werkloosheid eurozone gedaald in maart 2016

De werkloosheid in de eurolanden is gedaald in maart gedaald dit maakte het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag 29 april 2016 bekend. Volgens het statistiekbureau is de werkloosheid in de eurozone gedaald nasr het laagste niveau sinds augustus 2011. In de maand maart ging de werkloosheid in de eurozone omlaag naar 10,2 procent van de beroepsbevolking. In de maand daarvoor kwam de werkloosheid nog op 10,4 procent. Dat was even hoog als de  voorgaande maanden. In de maand maart van 2015 was de werkloosheid in de eurozone nog gemiddeld 11,5 procent.

In Duitsland gaat het steeds beter met de arbeidsmarkt.  Geen wonder dat in dat land de laagste werkloosheid werd gemeten. In Duitsland was in maart 4,2 procent van de beroepsbevolking werkloos. De landen Spanje en Griekenland daarentegen hebben een zeer hoge werkloosheid.  In Spanje komt het aantal werklozen uit op 20 procent van de beroepsbevolking en in Griekenland 24 procent. In Nederland gaat het verhoudingsgewijs ook aardig goed. Daar daalde de werkloosheid tot 6,4 procent. In heel de eurozone waren in de maand maart 16,4 miljoen mensen werkloos volgens Eurostat. Dat is een daling van 226.000 ten opzichte van de maand februari.

Reactie van Technisch Werken

Het gaat beter met de economie in Europa.  De autoverkopen nemen toe evenals de aanschaf van andere duurdere producten. In Nederland neemt bijvoorbeeld de verkoop van woningen toe. Er worden ook meer huizen gebouwd wat weer goed is voor de bouwsector en de installatietechniek.  Uitzendbureau’s doen ook goede zaken en het aantal uitzenduren neemt toe. Er komen niet alleen meer uitzendkrachten aan het werk. Er worden namelijk ook meer personeelsleden rechtstreeks aangenomen.  Dit alles is goed voor een gezonde arbeidsmarkt en een lage werkloosheid is dan een logisch gevolg.