Werkend Nederland blij met Prinsjesdag 2015

Op dinsdagavond 15 september 2015 werd op het Journaal bekend gemaakt wat de effecten zijn van de maatregelen die wereldkundig zijn gemaakt op Prinsjesdag. Zoals gebruikelijk geven verschillende partijen, instanties en personen hun mening over de plannen. Stef van Weeghel, belastingexpert van PWC en hoogleraar belastingrecht aan de UvA benoemde dat vooral werkenden in Nederland de voordelen zullen merken. De door het kabinet aangekondigde lastenverlichting is goed merkbaar bij werkenden met een gezamenlijk inkomen tot een 50.000 euro. Volgens Van Weeghel kan het voordeel per huishouden ongeveer 100 tot zo’n 500 euro per jaar schelen.

Reactie van Technisch Werken
Het Kabinet heeft voor het eerst in jaren weer een positief verhaal aan de Nederlandse bevolking te vertellen. Nederland blijkt zich volgens Dijsselbloem ‘ontworstelt’ te hebben aan de economische crisis. Daarbij merkte hij terloops op dat Nederland dat doet als een van de laatste van haar buurlanden. Dat geeft aan dat Nederland het in verhouding tot een aantal Europese landen nog niet goed doet. Er is voor Nederland een behoorlijke inhaalslag te maken. Deze inhaalslag is voor een belangrijk deel te verwezenlijken door de koopkracht van de Nederlandse bevolking te vergroten.

Hierdoor kunnen de binnenlandse bestedingen omhoog gaan. Echter met alleen de koopkracht kom je er niet. Het consumentenvertrouwen moet ook omhoog. Dit heeft te maken met de emoties van de inwoners van Nederland. De overheid en het bedrijfsleven moeten er voor zorgen dat mensen weer vertrouwen krijgen in het economische systeem en daar gaat nog wel wat tijd overheen.