Werkdruk installatiebedrijven neemt toe eind 2019

Bedrijven in de installatietechniek krijgen het steeds drukker in 2019. Dat heeft voornamelijk te maken met de aantrekkende bouwsector en de energietransitie. Tegen het einde van het jaar als de koude maanden hun intrede doen wordt er bovendien meer aardgas verstookt. Dat zorgt er voor dat de cv-installaties gecontroleerd worden en er meer storingsdiensten worden gedraaid. Installatiemonteurs krijgen het drukker en dat heeft ook een effect op de personeelsplanning. In de installatiebranche is echter al een duidelijk personeelstekort aanwezig. Daarom staan er veel vacatures open. Deze vacatures blijven echter vacant en er komen zelfs nog meer vacatures bij.

Kortom, de installatietechniek heeft een probleem. Dat heeft de sector zelf ook wel in de gaten. Omdat er geen ervaren krachten beschikbaar zijn ligt de focus van veel bedrijven op het ontwikkelen van nieuwe vakkrachten doormiddel van opleidingen, trainingen en cursussen. Dit zorgt echter voor theoretische kennis. De nieuwe krachten moeten ook worden begeleid op de werkvloer en dat zorgt juist voor nog meer werkdruk voor de ervaren monteurs. Erkende leerbedrijven werken met praktijkopleiders die dikwijls ook zelf gewoon meewerken in het bedrijf aan technische installaties. Als de praktijkopleider of praktijkbegeleider zelf moet meewerken en ondertussen meerdere onervaren krachten moet begeleiden kan de werkdruk toenemen.

De meeste bedrijven werken daarom samen met intermediairs zoals technische uitzendbureaus. Technischwerken.nl werkt samen met Technicum uitzendbureau. Via de knoppen ‘BBL Technicum’ en ‘vacatures Technicum’ kun je meer te weten komen over wat Technicum voor uw organisatie zou kunnen betekenen. Mocht je op zoek zijn naar werk in de techniek dan kun je ook via deze knoppen informatie vinden.