Werk in de bouw moet populairder worden na de bouwvak van 2019

De bouwsector heeft het druk in Nederland. Veel bouwbedrijven hebben in Nederland te maken met een tekort aan personeel. Slechts een derde van de bouwbedrijven geeft aan dat het personeelstekort de bedrijfsprocessen niet belemmerd. De overige bouwondernemingen hebben wel in een bepaalde mate last van het personeelstekort. Zo worden er onder andere opdrachten geweigerd of lopen bouwbedrijven achter met hun projecten. Deadlines worden niet gehaald of personeel moet overwerken of op een andere manier meer inspanningen leveren waardoor de werkdruk toeneemt. Dat zorgt niet voor een positief imago voor de bouw.

Het is juist in 2019 van groot belang dat er meer aandacht wordt besteed aan de positieve kanten van de bouw. Deze sector is namelijk van groot belang voor Nederland. In ons land is op dit moment een tekort aan woningen. De bouwsector is de belangrijkste sector om dit tekort op te lossen. Daarnaast is de bouwsector ook van groot belang in de energietransitie die Nederland moet doormaken. Woningen moeten energiezuiniger worden en moeten daarnaast van duurzamere materialen worden gemaakt. De bouwsector is ook de sector die innoveert op het gebied van snel maar ook degelijk bouwen. Niet alleen voor vakkrachten in uitvoerende functies is er in de bouw volop uitdaging te vinden.

Ook voor engineers, tekenaars en werkvoorbereiders is er veel uitdaging. Mensen in deze functies hebben de verantwoordelijkheid om de bouwsector in de toekomst te moderniseren, veiliger te maken en ook nog verder te verduurzamen. Op alle niveaus heeft de bouwsector in Nederland functies beschikbaar met bijbehorende taken en verantwoordelijkheid. Mocht je ook interesse hebben in werk in de bouw klik dan op de knop “Vacatures Technicum” om het vacature aanbod van de bouw te zien. Ook kun je via die knop vragen te stellen over functies in de bouw. Via Technicum kun je ook te weten komen welke mogelijkheden er zijn om een (BBL) opleiding te volgen in de bouwbranche. Op die manier kun je ook aan de slag in de bouw zonder dat je direct over de gewenste werkervaring of opleiding beschikt. Werken in de bouw is voor iedereen mogelijk en begint met de juiste motivatie.