Wat is een coronaklusser?

Een coronaklusser is iemand die tijdens de periode van de coronacrisis extra veel werkzaamheden in en rondom zijn of haar woning doet. Een coronaklusser maakt dus specifiek gebruik van de omstandigheden die door de coronacrisis zijn ontstaan en gebruikt deze om meer tijd en aandacht te besteden aan de woning of tuin.

Lockdownklusser

Een coronaklusser die specifiek in de lockdownperiode aan de slag gaat wordt ook wel een lockdownklusser genoemd. Door de coronacrisis zijn mensen noodgedwongen meer thuis. Het thuisblijven wordt door de overheid gestimuleerd en aangemoedigd. Als mensen meer thuis blijven kan het coronavirus zich minder goed verspreiden. Dat zorgt er voor dat thuiswerken en je vrije tijd thuis doorbrengen eerder regel is dan uitzondering in 2020 en 2021.

Coronaklussen is nuttig

Het gevolg is echter dat mensen ook meer werkzaamheden doen in en rondom de woning. Klussen die anders waren blijven liggen worden nu juist opgepakt. Dat kenmerkt de coronaklusser. Deze klussers zijn er op gericht om achterstallige klusjes op te lossen in de coronatijd. Bouwmarkten en ook kleine bouwondernemingen profiteren van de coronaklussen die worden gedaan. Natuurlijk is het klussen aan een woning ook voor de woningeigenaren gunstig. De waarde van de woning gaat omhoog en dikwijls zorgen de werkzaamheden er ook voor dat de woning duurzamer wordt en minder energie verbruikt. De coronaklusser is dus goed bezig voor zichzelf, de economie en misschien ook wel voor de natuur als de woning minder energie verspilt.

Coronaklussen

Voorbeelden van coronaklussen die worden gedaan zijn het opnieuw inrichten van een woning, een woning isoleren, reparaties verrichten aan een woning of een woning schilderen. Andere meer uitdagende klussen zijn het plaatsen van zonnepanelen, plaatsen van kunststof kozijnen, vervangen van deuren en ramen, uitbouwen en vergroten van een woning, bouwen van een praktijk aan huis of het renoveren van een complete woning. Een coronaklusser kan iedereen zijn toch zit er wel verschil in de ervaring van de coronaklussers onderling. Sommige coronaklussers zijn zeer ervaren terwijl andere coronaklussers de minder uitdagende projecten oppakken. Wat iemand ook doet als coronaklusser het is altijd goed om actief bezig te zijn tijdens de coronacrisis. En een investering in de bouw of onderhoud van een eigen woning of tuin is nooit verkeerd.