Vraag naar technisch personeel blijft groot vanaf mei 2023

De vraag naar technische arbeidskrachten blijft groot in Nederland. De techniek is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de economie. Zonder een technologische voorsprong krijgen landen het wel heel moeilijk in de wereldeconomie. Daarnaast is het zo dat techniek inmiddels overal aanwezig is. Of men nu kijkt naar de gezongheidszorg, de agrarische sector, voedingsmiddelenbranche of naar kantoorwerkzaamheden, overal komt men een bepaalde vorm van techniek tegen. Techniek moet natuurlijk ontwikkelt worden en bedacht. Daarnaast worden technologische concepten uitgewerkt en geproduceerd. De techniek kan echter niet zonder mensen. Mensen zijn namelijk het begin van de techniek.

Technische vacatures

Zonder de mensheid werd techniek niet bedacht. Geen wonder dat de meeste techniek ook ten dienste staat om in een behoefte te voorzien van mensen. Zelfs techniek die gericht is op het besparen van het milieu staat ook ten dienste van de mensheid. De techniek heeft daarom ook altijd vraag naar mensen, gedreven mensen die zich willen inzetten om het beste uit zichzelf te halen maar ook het beste uit de technologie. In Nederland komt langzaam maar zeker de focus op technisch personeel en technische opleidingen te liggen. Waar Nederland bijna van oudsher een agrarisch land is en later vooral sterk werd in de financiële dienstverlening begint Nederland nu in te zien dat men zonder techniek en technologie geen echte kansen heeft in de wereld waar alles draait om sneller en beter.

Technicum BBL werken en leren

Nederland wil een verschil kunnen maken in de economie en daarom is technisch personeel nodig. Mensen die graag met de handen maar ook met het hoofd bezig zijn. Verschillende bedrijven vragen om personeel in diverse technische functies. Dat blijkt ook uit het grote aanbod aan functies op internet. De vacaturesites staan vol met functies zoals elektromonteur, onderhoudsmonteur, installatiemonteur en lasser. Voor technische uitzendbureaus en reguliere bedrijven wordt het steeds moeilijker om ervaren krachten te vinden. Daarom worden ook mensen met nauwelijks technische achtergrond ingezet in leer-werktrajecten voor de techniek. Een voorbeeld van een uitzendorganisatie die zich hier mee bezig houdt is Technicum uitzendbureau. Lees meer hierover achter de knop BBL Technicum. Deze knop staat in de menubalk.