Vraag naar onderhoudsmonteurs neemt toe in Friesland vanaf 30 juli 2023

Bij Friese productiebedrijven is de vraag naar onderhoudsmonteurs aan het toenemen. Op de arbeidsmarkt worden steeds meer vacatures open gezet voor functies in de technische dienst. In deze vacatures worden verschillende specialisten gevraagd. Hierbij kun je denken aan mechanische onderhoudsmonteurs maar ook aan elektrotechnische onderhoudsmonteurs. Monteurs met een mechatronica achtergrond zijn ook populair bij bedrijven. Een onderhoudsmonteur in Friesland heeft gemiddeld de mogelijkheid om bij 10 verschillende bedrijven aan de slag te gaan. Dat is natuurlijk prachtig maar aan de andere kan ook zorgwekkend. Er zijn namelijk te weinig onderhoudsmonteurs beschikbaar. Dat betekent dat bedrijven in de knel kunnen komen en de onderhoudsmonteurs die ze reeds in dienst hebben te maken krijgen met overwerken en andere vormen van toename in de werkdruk. Dat is natuurlijk niet gewenst. Het vak onderhoudsmonteur moet wel leuk blijven.

Vacatures voor onderhoudsmonteurs

Voor ervaren onderhoudsmonteurs is er veel te kiezen. Alleen is het maken van een keuze voor een bepaalde werkgever afhankelijk van verschillende factoren. Vaak wordt daarbij naar arbeidsvoorwaarden gekeken. Deze arbeidsvoorwaarden komende onder andere voort uit de CAO van een bepaalde sector waarin de onderhoudsmonteur aan de slag kan gaan. Bij arbeidsvoorwaarden kun je onder andere denken aan inschaling, loon, ploegentoeslagen, reiskosten en overige zaken. Toch zijn arbeidsvoorwaarden dikwijls niet het belangrijkste. Veel onderhoudsmonteurs geven namelijk zelf aan dat ze graag weg willen bij hun huidige werk omdat de sfeer hun niet meer aan staat of omdat ze een bepaald conflict hebben met de leidinggevende of bedrijfsleider. De werkdruk neemt toe en de sfeer en samenwerking moet daar vaak onder lijden.

Neem contact op met Technicum

Als je een voortdurende werkdruk ervaart is het logisch dat je op een bepaald moeten gaat starten met een oriëntatie op de arbeidsmarkt. Je wil graag weten wat je allemaal kunt verwachten in het aanbod aan vacatures. Dat is een spannende periode waarin veel informatie en indrukken op je af komen. Als onderhoudsmonteur of aankomend onderhoudsmonteur is het belangrijk dat je de juiste informatie krijgt. Dan is het belangrijk dat je goed geinformeerd wordt. Stap eens bij Technicum Leeuwarden of Technicum Sneek langs voor meer informatie over jouw mogelijkheden om als onderhoudsmonteur aan de slag te gaan.