Vraag naar onderhoudsmonteurs en servicemonteurs neemt toe vanaf augustus 2020

De vraag naar monteurs in het onderhoud van machines en installaties neemt toe op de arbeidsmarkt. Het gaat hierbij om zowel onderhoudsmonteurs als servicemonteurs. Het verschil tussen deze functies is dat onderhoudsmonteurs over het algemeen werkzaam zijn in het fabriekspand van hun werkgever terwijl servicemonteurs vaak op een andere locatie bij een klant werkzaamheden uitvoeren. Beide functies zijn van groot belang voor de continuiteit van de productie van bedrijven.

Meer vacatures voor monteurs

Juist nu bedrijven het weer drukker krijgen na de coronacrisis worden meer vacatures voor monteurs uitgezet. Niet alleen industriële bedrijven tonen hun vacatures op internet en Social Media. Ook uitzendorganisaties en detacheringsbureau delen de vacatures op internet. Het aanbod aan vacatures neemt daardoor sterk toe. In de meeste vacatures voor monteurs wordt echter wel gevraagd voor meerdere jaren ervaring in de branche. Ook een diploma in de techniek op minimaal niveau 4 mbo is een vereiste in de meeste vacatures. Populaire opleidingen waar bedrijven veel naar vragen zijn mbo mechatronica en mbo werktuigbouwkunde.

Gevraagde opleidingen

Ook opleidingen zoals technicus engineering en mbo middenkaderengineering worden steeds vaker gevraagd in vacatures. Dat is belangrijke informatie voor werkzoekenden maar voor mensen die zich oriënteren op een opleiding in de techniek. De vraag op de arbeidsmarkt maakt duidelijk welke opleidingen de meeste kans op een baan bieden. Het mooie is dat werken en leren met elkaar gecombineerd kunnen worden doormiddel van een BBL-traject in de techniek. Steeds meer mensen besluiten een dergelijk traject af te sluiten. Daardoor ontstaan ook specifieke BBL vacatures in de techniek.