Vraag naar gespecialiseerde lassers neemt toe eind oktober 2020

Aan het einde van de maand oktober in 2020 neemt de vraag naar gespecialiseerde lassers toe in Nederland. Er zijn bedrijven in de metaaltechniek die ondanks de coronacrisis een groei doormaken. Dit zijn bedrijven in bijvoorbeeld de machinebouw en procestechniek. Fabrieken blijven doordraaien en machines blijken noodzakelijk om de productie te handhaven. Niet alleen in de procestechniek maar ook in ziekenhuizen en de algehele medische sector zijn machines noodzakelijk voor een goede ondersteuning van de behoeften van de mens. Het bouwen van machines vereist naast machinemonteurs vaak ook gespecialiseerde lassers. Ervaren lassers kunnen in 2020 rekenen op een behoorlijk aanbod aan vacatures. Toch moeten de vacatures vaak wel goed gelezen worden voordat men gaat solliciteren.

Er is namelijk nogal wat verschil in laswerk. Zo zijn er lassers die gespecialiseerd zijn in TIG lassen in dunne plaat maar er zijn ook lassers die ervaring hebben met MIG/MAG lassen in dikke of middeldikke plaat. De verschillen tussen de lastechnieken zijn groot. De hiervoor genoemde verschillen zijn kenmerkend maar in de praktijk zijn nog veel meer lasprocessen en materiaalsoorten aanwezig. Denk hierbij aan ferro en non-ferro. De verschillen in de materialen zorgen er voor dat er ook verschillende lassers nodig zijn.

Dikwijls moeten lassers over meerdere lasprocessen en lastechnieken beschikken. Dat maakt het voor lassers vaak wel moeilijk om bij het juiste bedrijf op de juiste vacature te solliciteren. Gelukkig zijn er organisaties die daarbij ondersteunen. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Technicum. Wil je meer weten over de vacatures van Technicum klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk.