Volvo roept 59.000 auto’s terug in 2016

Volvo haalt 59.000 auto’s terug naar de fabriek in 2016. Het gaat om modellen uit 2016. De volgende modellen worden door de autofabrikant teruggehaald: S60, V60, XC60, V70 en XC70. Deze Volvomodellen zouden elektrische problemen hebben volgens AFP.De elektrische problemen zorgden er voor dat de rem- en aandrijvingssystemen tijdelijk uit kunnen vallen bij de genoemde Volvomodellen.

Van de auto’s die terug worden geroepen is de helft Zweeds. Naar schatting zullen in Nederland 193 Volvo’s naar de fabriek worden teruggehaald.  Dit heeft autofabrikant Volvo laten weten aan het NRC.

Reactie van Technisch Werken

Volvo is een sterk merk in de autosector. Het merk staat bekend om haar kwaliteit en veiligheid.  Dat neemt niet weg dat er ook bij dit automerk fouten kunnen ontstaan. Vooral elektronische componenten willen wel voor storingen en andere problemen zorgen.  Omdat deze storingen vaak in de software ontstaan zijn deze niet eenvoudig door elk garagebedrijf te herstellen. Terugroepen naar de fabriek lijkt dan de beste oplossing.