Volvo legt focus op elektrisch rijden vanaf 2017

Autobedrijf Volvo Cars is in handen van het Chinese Geely Cars. Het merk Volvo is echter voor veel mensen nog het Zweedse automerk dat veilige en degelijke auto’s bouwt. Volvo heeft verschillende toonaangevende automodellen op de markt gebracht maar gaat in de toekomst een andere koers varen. Het bedrijf gaat zich namelijk volledig richten op elektrisch rijden. Volvo heeft de doelstelling om vanaf 2019 te stoppen met de productie van auto’s die uitsluitend met verbrandingsmotoren worden aangedreven. Vanaf dat jaar zal elke auto van Volvo voorzien worden van een elektromotor.

In de periode tussen 2019 en 2021 brengt Volvo vijf volledig elektrisch aangedreven auto’s op de markt. Twee van deze automodellen worden op de markt gebracht onder het dochtermerk Polestar. Naast volledige elektrische auto’s worden ook een aantal hybride modellen door Volvo op de markt gezet. Volvo heeft zichzelf ten doelstelling gesteld om in 2025 minstens 1 miljoen elektrisch aangedreven auto’s te hebben verkocht. Het is al een tijdje bekend dat Volvo actiever wordt in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft al eerder aangegeven dat ze zich meer gaat richten op het elektrische rijden.  Op die manier wil het bedrijf een bijdrage leveren aan het beperken van de wereldwijde luchtvervuiling van auto’s.

Volvo is in Chinese handen en dat komt goed uit. In verschillende grote Chinese steden is veel sprake van luchtverontreiniging. De ontwikkeling van elektrische auto’s is in die gebieden zeer gewenst. Er komt steeds meer vraag in China naar schonere auto’s op de wegen. De vraag naar elektrische modellen neemt significant toe volgen CEO Håkan Samuelsson.