Volkswagen wil nummer 1 worden in elektrische mobiliteit in 2025

Het werd in 2017 langzamerhand duidelijk dat Volkswagen haar imago wil verbeteren. In plaats van een bedrijf dat sjoemelt met emissiegegevens wil het bedrijf laten zien dat ze juist de focus heeft gelegd op duurzaamheid. Deze focus wordt al helemaal duidelijk door het bericht van CEO Thomas Müller. Deze topman van Volkswagen geeft in een persverklaring aan dat Volkswagen met de huidige planning in 2025 de grootste speler zal worden op het gebied van elektrische mobiliteit zijn.

Elektrische auto’s en hyrbides
De automotive-industrie staat volgens hem voor grote uitdagingen op het gebied van de energietransitie. Fossiele brandstoffen zullen steeds meer uit de auto-industrie verdwijnen en plaats maken voor duurzame energiebronnen. Daarvan zijn de elektrische auto en de hybride auto de bekendste voorbeelden. De auto-industrie heeft volgens te topman van Volkswagen grote kansen voor de komende jaren.

Volkswagen heeft de ambities om in 2030 alleen maar nieuwe elektrische auto’s te produceren. Vanaf dat moment moeten van alle driehonderd Volkswagenmodellen in ieder geval één elektrische variant op de wegen rijden. Hoewel het bedrijf Volkswagen de nadelige effecten van het dieselschandaal heeft gemerkt wordt door Müller benadrukt dat de financiën van Volkswagen op orde zijn.