Volkswagen roept duizenden auto’s terug in Nederland in 2016

Volkswagen roept opnieuw een aantal auto’s terug. Wereldwijd gaat het om 800.000 auto’s van de types Touareg en Porsche Cayenne. In heel de wereld gaat het om 390.000 Volkswagen Touaregs en 410.000 Porsche Cayennes. Deze auto’s moeten terug naar de dealer voor een controle.

Terugroep Volkswagens Nederland

Ook Nederland worden ook Volkswagens terugroepen. In Nederland gaat het om ongeveer 700 Touaregs en ruim 3700 Porsches. Dit maakte een woordvoerder van Volkswagen- en Porsche-importeur Pon donderdag 24 maart bekend. Wereldwijd gaat het echter om aanzienlijk grotere aantallen. De voertuigen worden teruggeroepen omdat deze mogelijk een probleem kunnen hebben met een losse borgring bij de pedalen. Dit probleem werd door Volkswagen zelf ontdekt toen er verschillende technische onderzoeken werden gedaan. De controle wordt gedaan door een monteur van de Volkswagen.  Gemiddeld duurt deze controle een half uur. De eigenaren van de auto’s die teruggebracht moeten worden krijgen een brief van hun garage.

Reactie van Technisch Werken

Wederom een terugroepactie van Volkswagen. Dit keer is het een mogelijkheid dat er een technisch mankement in de voertuigen aanwezig is. Ondanks dat blijft Volkswagen in grote delen van Europa de best verkochte auto. Ook in Nederland is Volkswagen zeer populair. Volkswagens behoren ook tot de populairste occasions die worden ingevoerd in Nederland.