Volkswagen Group lijd verlies van 800 miljoen in eerste helft van 2020

De Volkswagen Group heeft de gevolgen van de coronacrisis hard gemerkt. In de eerste helft van 2020 heeft de coronacrisis het Europese grondgebied geraakt en waren maatregelen vanuit overheden noodzakelijk. Deze maatregelen hadden ook een effect op de verkoop van auto’s. De Volkswagen Group waar veel toonaangevende automerken onder vallen heeft een fors geleden in de eerste zes maanden van 2020. Dit verlies kwam volgens de autoproducent uit op 800 miljoen euro.

Bericht over de automarkt

Het bericht over het verlies werd donderdag 30 juli 2020 bekend gemaakt door het Duitse concern. Er werden in de eerste helft van 2020 aanzienlijk minder auto’s verkocht volgens Volkswagen Group. Tot en met juni werden door de Volkswagen Group in totaal 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Dat aantal lag een jaar eerder nog op 5,4 miljoen exemplaren.

Klein herstel

Met name in de maand april hadden de automerken die onder Volkswagen Group vallen het erg moeilijk. In de maand lag de autoverkoop ongeveer 45 procent lager in vergelijking tot dezelfde maand in 2019. Dat is een aanzienlijk verschil. De daling van april wordt echter over de overige maanden van de eerste helft van 2020 uitgesmeerd. Gemiddeld kwam de daling in de autoverkoop in deze periode uit op 27,4 procent. Dat kon nog erger maar gelukkig ontstond er een klein herstel in de autoverkoop in de maand juni van 2020. In de maand lag de autoverkoop nog wel 18 procent lager dan normaal maar dat valt zeker mee ten opzichte van april 2020.

Voorzichtig positief

Hoewel de cijfers allerminst een rooskleurig beeld geven is de bestuursvoorzitter Frank Witter van Volkswagen Group “voorzichtig optimistisch” over de komende periode. Er worden een aantal nieuwe modellen op de markt gezet. daarnaast is de coronacrisis vrijwel geheel overwonnen. Daardoor zou de tweede helft van 2020 wel aanzienlijk positiever kunnen zijn dan de eerste helft van dit jaar voor het Duitse concern.