Volkswagen geeft in 2017 flinke inruilpremie voor oude diesels in Duitsland

Volkswagen heeft in Duitsland fikse inruilpremie geïntroduceerd voor oude diesels in Duitsland. In 2017 kunnen mensen die hun oude diesel willen wegdoen een behoorlijke inruilpremie ontvangen als ze besluiten om een nieuw automodel van een Volkswagen-merk kiezen. De inruilpremie voor oude diesels kan oplopen tot 10.000 euro.

Volkswagen wil de verduurzaming in de automarkt versnellen. Daarom hoopt de autoproducent met het opkopen van vervuilende diesels de automarkt op te schonen. De ingeleverde oude diesels zullen echter gesloopt worden waardoor men zeker weet dat deze niet meer zullen deelnemen aan het verkeer. Zowel Volkswagen als de automerken Skoda, Audi en Porsche beloven de ingeleverde diesels te zullen slopen. De autoproducenten noemen het slopen van vervuilende diesels effectief omdat het leidt tot “meetbare en duurzame resultaten”.

Het is echter goed te weten dat de diesels die ingeruild worden niet beslist van het merk Volkswagen hoeven te zijn. Het mogen ook oude diesels zijn van andere automerken aldus de Duitse krant Frankfurter Allgemeine in een artikel dat dinsdag 8 augustus 2017 is verschenen. De hoogte van de premie die wordt verstrekt is afhankelijk van het soort automodel dat wordt aangeschaft.

Een oude diesel die wordt ingeleverd op een Volkswagen up! levert bijvoorbeeld een korting op van 2000 euro. Als men dezelfde diesel inlevert op een Volkswagen Polo dan levert dat een korting van 3.000 euro op. Op het duurdere model de Volkswagen Touareg kan men zelfs 10.000 euro aan inruilwaarde voor een oude diesel verwachten. Als elektrische modellen en hybride modellen van Volkswagen worden aangeschaft dan krijgen eigenaren voor hun oude diesel in ieder geval respectievelijk 4.000 en 3.000 euro aan inruilpremie.