Verlichtingdivisie van Philips wekt interesse investeringsmaatschappijen in 2015

In september 2014 heeft het bedrijf Philips bekend gemaakt dat het de verlichtingsdivisie zou verzelfstandigen. Deze divisie haalt een gemiddelde jaaromzet van 1,4 miljard euro. De verlichtingsdivisie wordt gewaardeerd op een bedrag van 2,5 miljard euro. Er zijn verschillende investeringsmaatschappijen die de verlichtingsdivisie van Philips zouden willen kopen. Als eerste zou investeerder Bain een concrete bieding hebben gedaan op de divisie. Daarnaast zouden maatschappijen CVC en KKR het hoogste bod tot nu toe hebben uitgebracht. Dit werd gemeld door het persbureau Reuters donderdag 12 maart 2015.

Verschillende bronnen geven aan dat er sprake is van een significant prijsverschil tussen de biedingen die worden gedaan door de investeringsmaatschappijen. Verder werd het vermogen van investeringsmaatschappij Bain, om het bod van KKR en CVC te overtreffen, niet heel hoog ingeschat. De bedrijven Clayton, Dubilier & Rice en Onex hebben naast Bain, KKR en CVC ook interesse in de verlichtingsdivisie van Philips.

Reactie van Technisch Werken
Philips is een mooi bedrijf dat aantrekkelijke producten maakt. De verschillende divisies van het bedrijf blijken ook aantrekkelijk voor overname door investeringsmaatschappijen. De overname is echter nog geen feit. Er vinden nog steeds onderhandelingen plaats. Het is nog afwachten wie de nieuwe eigenaar gaat worden van de verlichtingsdivisie van Philips.