Verkoop Volkswagen fors gedaald in januari 2016

Autofabrikant Volkswagen heeft in januari 2016 aanzienlijk minder auto’s verkocht. In januari 2016 werden bijna 15 procent minder Volkswagens verkocht dan in dezelfde de maand een jaar eerder. Dit werd dinsdag 2 februari 2016 bekend gemaakt.

Volkswagen heeft de verkoop van haar auto’s aanzienlijk zien afnemen sinds september 2015. In die maand werd bekend dat Volkswagen had gesjoemeld met de software van bepaalde dieselauto’s. Door deze sjoemelsoftware werden testsen op het gebied van milieuvriendelijkheid gemanipuleerd.  De Volkswagens leken schoner dan ze daadwerkelijk zijn. Vanaf het moment van deze constatering staat de autoverkoop van het VW concern in de VS zwaar onder druk.

Reactie van Technisch Werken

Volkswagen heeft de gevolgen van haar manipulatie goed gemerkt en dat is terecht.  Het is wel bijzonder dat dit effect zo merkbaar is in de Verenigde Staten. Dat is nou niet bepaald het land van de zuinige auto’s en juist op dat aspect is Volkswagen berispt.  Verder zijn Volkswagens degelijke en betrouwbare auto’s.  In   Amerika vindt men dat toch onvoldoende tegenwicht bieden om de verkoopcijfers te handhaven. Misschien worden Amerikaanse autokopers wel miliebewuster?