Verkoop nieuwe auto’s gestegen in Duitsland in 2014

In 2013 is het aantal nieuwe autoregistraties in Duitsland toegenomen tot 3,04 miljoen wagens. Dit komt neer op een toename in het aantal autoverkopen met 3 procent. Deze ontwikkeling werd woensdag 7 januari 2015 bekend gemaakt door het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA). Het KBA is een instantie die kan worden vergeleken met de Nederlandse RDW.

In het jaar 2013 en 2012 was er nog sprake van een daling in het aantal verkopen van nieuwe auto’s. In 2013 kwam het aantal autoverkopen van nieuwe auto’s voor het eerst beneden de 3 miljoen. Dat was voor het eerst sinds 2010. In 2014 was het automerk dat in Duitsland het meest werd verkocht het merk Volkswagen. Dit merk verkocht bijna 657.000 auto’s. Hierdoor had Volkswagen een marktaandeel van 21,6 procent van de Duitse automarkt. Na Volkswagen werd het automerk Mercedes-Benz het meest verkocht gevolgd door Audi en BMW.

Reactie van Technisch Werken
De automarkt is een belangrijke sector. Als het goed gaat met de auto-industrie hebben verschillende bedrijven daar baad bij. Er zijn namelijk talloze bedrijven die onderdelen maken voor deze industrie. Hierbij kan gedacht worden aan bedrijven die banden maken en remschijven. Ook bedrijven die auto elektronica maken zullen een opleving in de auto-industrie merken. De auto-industrie in Duitsland importeert onder andere onderdelen uit Polen. Maar er zijn ook andere landen waar onderdelen vandaan worden gehaald. In Duitsland is het aantal arbeidsplaatsen in 2013 toegenomen. Door de groei in de Duitse auto-industrie kunnen ook andere bedrijven in Europa in arbeidsplaatsen zijn gegroeid. De samenwerking tussen Europese landen levert zo belangrijke voordelen op.