Verkoop Jeep gestegen in kwartaal 1 van 2016

In kwartaal 1 wist Fiat Chrysler te profiteren van een grotere vraag naar Jeeps. De vraag naar voeringen van het merk Jeep steeg in Europa en de Verenigde Staten? De totale verkopen van de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant zijn in het afgelopen kwartaal licht teruglopen. De verkoop kwam uit op 1,1 miljoen stuks. Het ging heel goed met de verkoop van het merk Jeep. Van dat merk werden er juist 15 procent meer voertuigen verkocht.

Door de succesvolle verkoop van Jeeps kwam de winst van Fiat Chrysler hoger uit.  In 2015 behaalde het bedrijf nog een winst 700 miljoen euro in het eerste kwartaal van dat jaar. In 2016 was dit bedrag praktisch verdubbeld tot ongeveer 1,4 miljard euro. De omzet van Fiat Chrysler steeg met drie procenten kwam daardoor uit op 26,6 miljard euro.

Reactie van Technisch Werken

Verschillende automerken maakten deze week positieve kwartaalcijfers bekend. Het gaat goed met de autoverkoop in Europa.  Dat betekent ook dat de economie ook aan het herstellen is. Consumenten hebben meer geld te besteden en zijn bovendien ook bereid om dit geld te besteden aan auto’s. Veel uitgestelde aankopen van auto’s worden nu de economie hersteld toch massal gedaan.