Verkoop bedrijfswagens gestegen in de EU in juni 2018

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens neemt toe in de Europese Unie. In de maand juni is de verkoop van bedrijfswagens met 7,3 procent gestegen in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Dit bericht werd bekend gemaakt door de autobrancheorganisatie ACEA. In totaal zouden in de maand juni ongeveer 247.000 nieuwe bedrijfsvoertuigen zijn verkocht.

Dat maakt de maand juni de derde maand op rij waarin er sprake is van een stijging van de verkoop van bedrijfswagens in de EU. Volgens de brancheorganisatie waren vooral bestelbusjes populair. Als men kijkt naar de grootste Europese markten dan was er duidelijk een groei in de verkopen merkbaar in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Toch waren er ook landen waarin er sprake was van een daling in de verkoop van bedrijfsvoertuigen. Zo daalde de verkoop van bedrijfswagens in Italië en Groot-Brittannië.

Nederland wordt niet tot de grote automarkten gerekend in Europa maar liet desondanks wel een stijging van vier procent zien. Daardoor werden er in Nederland in de maand juni precies 9134 bedrijfsvoertuigen verkocht. In de eerste helft van 2018 steeg de verkoop van bedrijfswagens in de EU in totaal met 4,7 procent. Dat betekent dat er in de eerste helft van 2018 meer dan 1,28 miljoen bedrijfswagens werden verkocht.