Verkoop auto’s in de Europese Unie in juni 2017 ligt gestegen

Ten opzichte van een jaar gelden is de verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie in juni met ruim 2 procent gestegen. In de gehele Europese Unie werden in juni 2017 in totaal ongeveer 1,5 miljoen auto’s verkocht. Dit komt naar voren uit cijfers van brancheorganisatie ACEA. Deze cijfers werden vrijdag 14 juli 2017 gepubliceerd.

Het verkoopvolume kwam volgens de ACEA vorige maand uit op ongeveer het niveau van juni 2007. Dat was voordat de effecten van de economische crisis merkbaar waren in de autosector. Daarmee kwam het verkoopniveau op het hoogste niveau in ongeveer tien jaar tijd. Verschillende Europese landen lieten een duidelijke stijging zien in de autoverkoop. De verkoop van auto’s nam onder andere toe in Italië, Frankrijk en Spanje. In deze landen de verkoop omhoog, maar er zijn ook landen in Europa die in de maand juni van 2017 een afname in de autoverkoop hebben gemerkt. Dit gebeurde bijvoorbeeld in Duitsland en Groot-Brittannië.

Nederland liet echter wel een stijging zien in de autoverkoop. In ons land klom de autoverkoop met meer dan 5 procent omhoog tot ruim 41.000 voertuigen. Volkswagen was in juni het best verkochte automerk in de EU. Na Volkswagen verkocht Renault de meeste auto’s gevolgd door Opel/Vauxhall en Peugeot.