Vergroot je kans op werk bij technische uitzendbureaus in 2016

Als je werkloos bent en een technische achtergrond hebt en je wilt je kans op werk zo groot mogelijk maken dan is het verstandig om eens langs te gaan bij een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in de techniek. Natuurlijk is de technische sector breed en er zijn verschillende technische uitzendbureaus die opgedeeld zijn in diverse technische segmenten. Zo zijn er technische uitzendbureaus met een afdeling, Bouw, Telecom, Installatietechniek en Werktuigbouwkunde.

Het juiste uitzendbureau
Door naar het juiste uitzendbureau te gaan vergroot je de kans op een passende vacature. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste intercedent spreekt. Wie de juiste intercedent is? Nou, dat is niet moeilijk. De juiste intercedent is een intercedent die je vakgebied begrijpt en ervaring heeft met het bemiddelen van technisch personeel dat dezelfde achtergrond heeft als jou. Een specialistisch uitzendbureau in de techniek kan tevens adviezen geven over de ontwikkeling van je eigen loopbaan met bijvoorbeeld tips over opleidingen omscholing enzovoort.

Niet te veel uitzendbureaus
Als je via een uitzendbureau toch moeilijk aan het werk komt is het verstandig om bij meerdere uitzendbureaus ingeschreven te staan. Toch moet je er voor oppassen om bij meer dan drie uitzendbureaus ingeschreven te worden. De kans bestaat namelijk dat al deze uitzendbureaus jouw cv of jouw profiel bij hun klanten neer gaan leggen waardoor je cv meerdere keren bij dezelfde klant wordt aangeboden. Hierdoor kan de klant de indruk hebben dat je moeilijk aan het werk komt en dat er misschien een reden is waarom je bij zoveel verschillende bureaus staat ingeschreven. Daarom moet je bij een paar uitzendbureaus ingeschreven staan.

 

Bereid je goed voor
Intercedenten krijgen regelmatig mensen op inschrijving zoals dat heet. Met deze mensen voeren ze een intakegesprek. Hoe professioneel intercedenten ook mogen zijn het blijven mensen met een eigen referentiekader en beeldvorming. Die is nooit helemaal objectief. Ze zullen altijd mensen beoordelen op meer dan alleen het cv. Het cv is echter wel een belangrijke basis waar je voldoende aandacht aan moet besteden. Zorg dat in ieder geval de volgende punten op het cv staan:

  • Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer.
  • Vervoersmogelijkheden (eigen auto en dergelijke)
  • Opleidingen
  • Cursussen
  • Werkervaring

Ook een eventuele motivatie of  omschrijving van jezelf zie je tegenwoordig steeds vaker op een cv staan. Naast een cv is het belangrijk dat je een ID-kaart of paspoort meeneemt naar een uitzendbureau. Ook je diploma’s en eventueel een portfolio kunnen een goede indruk achterlaten bij een uitzendbureau. Een goede voorbereiding is belangrijk.

Hou contact met uitzendbureaus
Uitzendbureaus krijgen het steeds drukker in 2016. Daardoor kunnen ze je profiel makkelijk ‘vergeten’. Dit gebeurd niet altijd bewust of op basis van nalatigheid. Door de drukte kunnen sommige profielen in de vergetelijkheid komen. Dat moet natuurlijk niet met jou profiel gebeuren. Daarom moet je regelmatig contact onderhouden met uitzendbureaus. Als je bij een uitzendbureau ingeschreven bent in de richting van jouw expertise wordt dat zelfs op prijs gesteld. Je kunt uitzendbureaus ook tips geven over bedrijven en projecten waar een uitzendbureau jou voor zou kunnen bemiddelen. Zo ga je samen je kansen op werk vergroten en daar wordt iedereen beter van.