Veel werk voor dakdekkers door storm Eunice in februari 2022

Door de storm Eunice is er veel schade ontstaat in Nederland. De storm die vrijdag 18 februari een groot deel van Nederland had bezocht heeft bomen, huizen en bedrijfspanden vernield. Vooral de daken van woningen, boerderijen en andere gebouwen moesten het ontgelden. Er waaiden vele dakpannen van daken maar ook golfplaten, bitumen en andere dakbedekking werd door de storm van de daken losgerukt. Het gevolg was dat veel daken hersteld moesten worden. Dakdekkers door heel Nederland hebben het er druk mee. Met name in de gedeelten van Nederland waar de storm veel schade heeft aangericht kunnen dakdekkers de werkdruk nauwelijks aan.

Aanvragen dakreparatie

Er komen tientallen telefoontjes en emails binnen bij dakdekkers. Veel dakdekkers hebben op zaterdag gewoon doorgewerkt. Niet alleen particulieren schakelen dakdekkers in ook veel verzekeraars hebben dakdekkers ingeschakeld om voor hun cliënten een oplossing te bieden bij schade aan daken. Volgens veel dakdekkers zorgt de storm Eunice voor maanden extra werk. Het punt is echter dat deze werkzaamheden niet over lange periode uitgesmeerd kunnen worden.

Er is regen op komst

De meeste mensen willen dat hun dak zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Door een effectieve en vakkundige dak reparatie kan namelijk schade worden voorkomen aan de onderliggende lagen van de woning. Vooral nu er veel regen valt is het belangrijk dat alles weer waterdicht wordt. Anders treed water naar binnen en kan het houtwerk worden aangetast. Dan is de schade die aan de woning ontstaat nog veel groter dan slechts een paar dakpannen die verdwenen zijn.

Uitzendkrachten een oplossing

De meeste dakdekkers hebben daarom nu een piekdrukte in de reparatie van daken. Deze piek zal mogelijk later afnemen. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen want er worden nog meer stormen verwacht. Zo zwaar als de storm Eunice lijken de komende stormen echter niet te zijn. Wel is door het KNMI voor de komende dagen nog wel een code geel afgegeven. Dat is een minder ernstig scenario dan de afgelopen twee dagen. Wellicht dat de dakdekkers de komende tijd extra uitzendkrachten en ander flexibel personeel moeten inzetten om de piekdrukte op te vangen.