Veel vacatures voor elektromonteurs blijven open staan in 2019

Het komende jaar zullen veel vacatures voor elektromonteurs open blijven staan. Er is op de arbeidsmarkt namelijk nauwelijks personeel beschikbaar waarmee deze vacatures ingevuld kunnen worden. installatiebedrijven en elektrobedrijven hebben in 2018 te maken gehad met een forse toestroom in werkzaamheden. Vanuit de bouw en de energietransitie neemt het werk voor installateurs toe. Dat zorgde er voor dat veel installatiebedrijven en elektrobedrijven in 2018 nieuwe vacatures hebben open gezet. Een groot deel van deze vacatures kon echter niet door eigen werving en selectie worden ingevuld.

Steeds meer bedrijven in de techniek kiezen er voor om uitzendbureaus en headhunters in te schakelen bij de zoektocht naar ervaren krachten. Deze intermediairs merken echter ook dat het invullen van vacatures voor hun opdrachtgevers lastig is. Daarom wordt social media bijna overspoelt met nieuwe vacatures en berichten. VCU uitzendorganisaties hebben hun complete netwerk aan personeel vaak al meerdere keren nagebeld en gemaild maar krijgen nauwelijks respons op hun wervingsinspanningen.

De belangrijkste oplossing voor het tekort aan personeel is het opleiden van nieuwe vakkrachten. Dit kan doormiddel van BBL trajecten en andere opleidingstrajecten. Installatiebedrijven laten zich massaal als erkend leerbedrijf registeren en gaan de samenwerking met opleidingsinstituten en VCU uitzendbureaus aan om maar zoveel mogelijk kandidaten te krijgen voor BBL opleidingen. De BBL-ers die nu een BBL opleiding volgen in de techniek vormen de vakkrachten van te toekomst. Juist deze vakkrachten zijn hard nodig want de vacatures van de toekomst moeten ook worden ingevuld.