Veel behoefte aan personeel met elektrotechnische kennis in 2023

Elektrotechniek is een specifiek vakgebied in de techniek dat steeds meer aandacht krijgt. Door de huidige ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming is elektrotechnische kennis zeer gewild op de technische arbeidsmarkt. Onderhoudsmonteurs die naast mechanische storingen ook elektrotechnische storingen kunnen oplossen hebben de keuze uit veel banen. Elektrotechniek is vaak een complexere techniek dan mechanische techniek. Dat komt onder andere omdat elektrotechnische componenten vaak tot de fijnere techniek behoren en de werking van elektrotechnische systemen met meetinstrumenten in kaart moet worden gebracht.

Elektromonteurs kunnen overal aan de slag

Elektrotechnisch personeel wordt op de bouw gevraagd maar ook in de machinebouw, voertuigentechniek en energietechniek. Niet alleen voor het aanleggen van nieuwe installaties en systemen is elektrotechnische kennis nodig maar ook voor onderhoud en het oplossen van storingen. Dit laatste werk wordt vaak gedaan door servicemonteurs. Deze monteurs moeten een grote elektrotechnische kennis hebben en daarnaast ook goed kunnen alyseren waar elektrotechnische storingen zich kunnen voordoen en hoe deze kunnen worden opgelost.

Vacatures of BBL in elektrotechniek

Voor elk ervaringsniveau in de elektrotechniek is in 2023 werk. Of je nu een beginnend elektromonteur bent die als assistent elektro kan worden ingezet of als je een ervaren elektromonteur bent. Voor iedereen is dit jaar wel een elektrotechnische functie te vinden. Heb je zelf een elektrotechnische achtergrond? Klik dan op de knop vacatures elektrotechniek. Heb je nog geen ervaring en wil je graag werken en leren in de elektrotechniek, klik dan op de knop BBL om een BBL opleiding in de elektrotechniek uit te kiezen bij jou in de buurt.