VDL Nedcar start in november 2015 met productie van de Mini Cabrio

VDL Nedcar in Born gaat de komende maand starten met de productie van een nieuw automodel. Dit model is de Mini Cabrio. De Mini Cabrio is het tweede model dat de fabriek in Born in productie neemt sinds de herstart. Het is goed nieuws dat er weer een nieuw model in productie wordt genomen. In 2012 had de fabriek het heel erg moeilijk. Toen had Mitsubishi zich uit de fabriek teruggetrokken. Met veel overleg werd het voortbestaan van de fabriek verlengd. BMW besloot dat in de fabriek de nieuwe Mini gemaakt zou worden. Een tijd terug waren er al geruchten dat autofabrikant BMW de productie in de Nederlandse autofabriek wilde uitbreiden. Nu is echter bevestigd dat dit daadwerkelijk gebeurd.

Vertrouwen in Nederlandse productiefaciliteit
De nieuwe Mini wordt alleen in de Nederlandse fabriek in Born geplaatst en niet op andere plekken in de wereld. Hiermee wil BMW aangeven dat ze veel vertrouwen hebben in  de Nederlandse productiefaciliteit. Het eerste model van de 3-deurs Mini wordt echter nog wel op andere productielocaties in de wereld geproduceerd. Over de Mini Cabrio zijn nog veel gegevens onbekend. Zo weet men nog niet hoeveel van deze auto’s worden geproduceerd. Dat heeft BMW nog niet bekend gemaakt. De productie van de nieuwe Mini is wel een gunstige ontwikkeling voor VDL Nedcar in Born. Bij dit bedrijf werken ongeveer 2300 werknemers. Deze werknemers krijgen door de productie van de nieuwe Mini meer vertrouwen in hun toekomst bij VDL Nedcar.

Reactie van Technisch Werken
Dit is niet alleen goed nieuws voor VDL Nedcar. De Nederlandse maakindustrie kan wel een nieuwe impuls gebruiken. Wereldwijd staat Nederland in de maakindustrie nog nauwelijks op de kaart en daar moet snel verandering in komen. Onze afhankelijkheid van de transportsector en economische dienstverlening maakt ons kwetsbaar in de wereldeconomie daarom zullen we snel andere pijlers van de economie moeten verstevigen. De maakindustrie is daar één belangrijke pijler van. Het vertrouwen van BMW moet er voor zorgen dat ook andere bedrijven in de Nederlandse productiefaciliteiten gaan investeren. Als dat gebeurd zal de werkgelegenheid toenemen en de positie van Nederland in de wereldeconomie versterkt worden.