VDL Nedcar gaat ook na 2022 auto’s produceren voor BMW

Autofabrikant VDL Nedcar heeft afspraken gemaakt met het Duitse automerk BMW over de productie de komende jaren. De nieuwskrant 1Limburg deed verslag van de resultaten van het overleg van de twee spelers op de automarkt. Hieruit komt naar voren dat VDL Nedcar ook na 2022 auto’s mag produceren voor het merk BMW. Een woordvoerder van VDL heeft dit bekend gemaakt aan het Limburgse medium. VDL vind het een hele belangrijke afspraak die ook goed is voor het behoud van de werkgelegenheid in de regio.

VDL moest in oktober nog zevenhonderd flexbanen te schrappen. Deze beslissing zou noodzakelijk zijn omdat deze flexwerkers niet langer nodig zijn voor de productie. Volgens VDL zijn de eerste werknemers begin november al uitgestroomd. De overige flexwerkers zullen de komende periode gaan vertrekken tot en met eind 2019. VDL Nedcar heeft een grote fabriek die gevestigd is in Born. In deze fabriek worden auto’s geproduceerd voor verschillende merken waaronder BMW. Daarvoor werk VDL met contracten. Regelmatig moeten nieuwe afspraken worden gemaakt met automerken over de productie van nieuwe auto’s in Born. Tot voor kort was het nog onduidelijk of VDL Nedcar na 2022 nog auto’s kon produceren voor BMW.

Momenteel wordt voor het merk BMW alleen de BMW X1 in Born gemaakt. Door de nieuwe afspraken komen er mogelijk nog modellen bij. Er zijn hierover nog geen details bekend gemaakt. VDL Nedcar voert overigens ook nog overleg met andere automerken over de productie de komende jaren. Daarover zal in de toekomst meer bekend worden gemaakt.