VDL gaat productielijnen aan Amerikaanse autofabrieken leveren vanaf 2017

Verschillende autoproducenten hebben al aangegeven dat ze meer gaan investeren in autofabrieken in de Verenigde Staten. Dit is lijn met de wens van Donald Trump de nieuwe president van Amerika. Hij wil dat auto’s die voor de Amerikaanse markt worden geproduceerd ook daadwerkelijk in Amerika gebouwd gaan worden. Dit heeft gevolgen voor de autoproductie in de omringende landen waaronder Mexico. Ford heeft bijvoorbeeld bekend gemaakt dat ze niet meer gaat investeren in een fabriek in Mexico maar in plaats daarvan haar bedrijvigheid in Amerika gaat uitbreiden. Dit houdt in dat er meer banen worden gecreëerd in de Fordfabrieken van Amerika. Dat zorgt er echter ook voor dat deze fabrieken intern worden uitgebreid.

Er zijn extra productielijnen nog voor verschillende autofabrieken in Amerika. Het Nederlandse bedrijf VDL levert de komende tijd nieuwe geautomatiseerde productielijnen voor een aantal autofabrieken in de Verenigde Staten. Dit werd dinsdag 10 januari 2017 bekend gemaakt door het Brabantse industrieconcern. Verschillende autoproducenten hebben een aantal orders geplaatst bij VDL voor de bouw van deze nieuwe lijnen. Dat zijn in ieder geval BMW en Volvo. Daarnaast zijn er ook een aantal Amerikaanse fabrikanten die niet met naam genoemd worden. Het totaal bedrag aan orders dat bij VDL is uitgezet is geschat op 100 miljoen euro.

VDL Steelweld is een dochterbedrijf van VDL en is in Europa al jarenlang een belangrijke toeleverancier voor productielijnen van veel autofabrikanten. Deze autofabrikanten willen nu echter dezelfde productielijnen ook in hun Amerikaanse fabrieken. Dit zorgt er volgens directeur Peter de Vos voor dat VDL nu ook voor Amerikaanse autobedrijven nieuwe productielijnen mag ontwerpen en produceren.