VCU uitzendbureaus bieden massaal BBL opleidingen aan in 2019

Een VCU uitzendorganisatie is een uitzendorganisatie die gecertificeerd is om uitzendkrachten te werven en te selecteren voor technische bedrijven die aan de VCA richtlijnen voldoen. Bij VCU certificering gaat het niet alleen om veiligheid maar ook om de gezondheid en het milieu kortom alle aspecten die er voor zorgen dat zowel de werknemer als zijn of haar omgeving veilig en gezond blijven. Uitzendorganisaties die in bezit zijn van een VCU certificering besteden tijdens het instrueren van de uitzendkracht extra aandacht aan de VCA richtlijnen.

Tekort aan technisch personeel
Tegenwoordig is de arbeidsmarkt echter krap. Dat betekent dat er niet veel technische uitzendkrachten beschikbaar zijn. Daarom gaan ook VCU gecertificeerde uitzendbureaus actief werkzoekenden opleiden doormiddel van bijvoorbeeld VCA certificaten maar steeds vaker ook doormiddel van complete technische BBL opleidingen. Dat zorgt er voor dat de BBL-ers zo veilig mogelijk aan de slag kunnen bij hun opdrachtgevers.

Technische BBL opleidingen
Het maakt verschil of iemand een BBL-opleiding installatietechniek, BBL-elektrotechniek of een BBL opleiding in de bouw of metaaltechniek doet. Er zijn namelijk verschillen op het gebied van veiligheid tussen deze verschillende sectoren. Een VCU uitzendbureau weet dat als geen ander. Daarom krijgt elke uitzendkracht en elke BBL-er van deze uitzendorganisatie specifieke informatie over hoe ze zo veilig mogelijk op de werkvloer kunnen werken zonder dat ze daarbij hunzelf of anderen in gevaar brengen.

Aanmelden voor BBL

Als je ook aan de slag wil met een BBL-opleiding via een VCU uitzendbureau kun je klikken op de knop: ‘BBL Technicum’ in de menubalk. Dan kun je jezelf aanmelden voor een BBL opleiding in de techniek. Ook kun je via dit formulier vragen stellen aan een opleidingsadviseur zodat je zeker weet dat je aan de BBL-opleiding begint die bij je past.