Vacatures voor lassers vanaf december 2021

Lassers kunnen rekenen op veel werkaanbod aan het einde van 2021. De afgelopen jaren nam het werkaanbod voor lassers meestal af aan het einde van het jaar. In 2021 is de drukte echter zo groot dat veel lassers gewoon aan het werk kunnen blijven. Dit merken vooral de flexibele krachten die op basis van een uitzendovereenkomst of tijdelijk contract werken. Deze dienstverbanden worden gewoon het komende jaar voortgezet. Zelfs wanneer het tussen Kerst en Oud en Nieuw even rustig is willen bedrijven geen afscheid nemen van ervaren lassers. De bedrijven zijn voorzichtiger geworden op dit gebied. Ze zijn bang dat ze in 2022 geen ervaren lassers meer kunnen werven als de drukte nog harder gaat toenemen. Ondertussen worden nog veel vacatures open gezet voor lassers in Nederland. Deze ontwikkeling is door heel Nederland merkbaar van noord tot zuid en van oost tot west.

Verschillende vacatures in de lastechniek

Lassen is een specialistische metaalbewerking waarbij twee delen van metaal doormiddel van een smeltbad met elkaar worden verbonden. Hoewel verschillende bedrijven een investering hebben gedaan in lasrobots worden de meeste lasverbindingen nog steeds gemaakt met behulp van een lastoorts die wordt gehanteerd door een ervaren lasser. Daar komt bij dat de materialen kunnen verschillen tussen NON ferro tot Ferro metalen. Ook de lasprocessen verschillen. Veelvoorkomende lasprocessen zijn MIG/MAG, TIG en BMBE lassen. Een lasser kan ervaring hebben in bepaalde lasprocessen en ook met bepaalde materialen en materiaaldiktes. Verder zijn er ook specifieke lasposities. Naar mate een lasser meer ervaring heeft opgebouwd kan hij of zij meerdere materialen, lasposities en lasprocessen uitvoeren. Veel van deze werkervaring wordt opgebouwd in de praktijk. Daarom is het belangrijk om als lasser veel praktijkervaring op te bouwen. Regelmatig complexer laswerk aanpakken is verstandig om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe meer laservaring je hebt hoe hoger je salaris vaak ook is.

Overzicht lasvacatures

Een goed overzicht aan lasvacatures is belangrijk als je op zoek bent naar een andere baan als lasser. Dit overzicht tref je aan als je op de knop vacatures klikt in de menubalk. Ben je toch meer op zoek naar een functie waarin je als beginnend lasser aan de slag gaat dan kun je ook doormiddel van BBL trajecten jezelf ontwikkelen tot lasser. Verder zijn er ook startfuncties voor lassers waarin je eerst seriematig werk gaat doen voordat je complexer werk krijgt in de lastechniek. Voor de ervaren lassers is er gecertificeerd laswerk. Of laswerk in zuivelleidingen en de machinebouw. Ook in de jachtbouw en scheepsbouw staan veel vacatures open. Ben je benieuwd naar het overzicht aan vacatures voor lassers dan kun je op de knop vacatures in de menubalk klikken.