Vacatures voor lassers in november 2019

In de maand november van 2019 worden nog veel lassers gevraagd op de arbeidsmarkt. In tegenstelling tot de periode vlak voor de bouwvak zijn de eisen die bedrijven in vacatures stellen wel strenger geworden. Zo willen bedrijven aan het einde van 2019 vooral kandidaten die kunnen samenstellen en aflassen. Dat betekent dat lassers ook tekeningen moeten kunnen lezen en op basis van tekeningen platen, kokers en profielen aan elkaar moeten kunnen hechten. Daarna moeten ze het werkstuk ook geheel zelfstandig en vakkundig aflassen.

Naast het samenstellen en lassen vragen bedrijven aan het einde van 2019 ook steeds vaker om allround lassers. De term allround lassers kan voor verwarring zorgen. In de praktijk betekent dit dat bedrijven vooral op zoek zijn naar lassers die meerdere lasprocessen beheersen en daardoor ook meerdere materialen kunnen lassen. Je kunt hierbij denken aan lasprocessen zoals MIG/MAG en TIG maar ook aan lassen met beklede elektrode BMBE. Sommige bedrijven vinden het belangrijk dat iemand ook met een lasrobot om kan gaan.

Recruiters en uitzendbureaus zoeken ook in november naar kandidaten voor hun opdrachtgevers. Deze intermediairs zetten daarom ook vacatures uit op websites en social media. Het aanbod aan vacatures voor lassers lijkt daardoor wel groter dan de werkelijkheid. Sommige bedrijven zetten namelijk hun vacatures voor lassers uit bij meerdere intermediairs. Deze intermediairs zetten de vacatures daarna massaal op internet en delen deze via verschillende netwerken. Wil je echt weten welke vacatures bij jou in de buurt open staan voor lassers en constructiebankwerkers klik dan op de knop vacatures Technicum in de menubalk.