Vacatures in de bouw en techniek nemen toe in 2016

Het aantal vacatures in de bouw en techniek neemt toe in 2016. Dit werd eerder al bekend gemaakt op deze site. De groei van het aantal projecten op de bouw en de stijgende productie in de techniek neemt echter nog steeds toe. De bouwvak komt in zicht en bouwbedrijven gaan nu alvast bekijken of ze nog extra vacatures open moeten zetten om de productie in de bouw te handhaven of te verhogen.  Er komen meer vacatures voor timmermannen, metselaars, voegers en andere bouwvakkrachten.

Onderhoudsmonteurs

Ook in de productie neemt de vraag naar personeel toe. Het gaat namelijk ook beter met de Nederlandse industrie.  Niet elk industrieel segment doet het goed. De machinebouw schijnt in 2016 nog achter te lopen ten opzichte van 2015. Er worden echter wel meer onderhoudsmonteurs en storingsmonteurs gevraagd. Productiebedrijven investeren alvast in goed onderhoudspersoneel zodat de productie op niveau kan blijven en storingen aan het machinepark zo snel mogelijk worden opgelost. Voor ervaren allround onderhoudsmonteurs neemt het aantal vacatures dus toe in 2016.

Lassers en plaatbewerkers

Ook ervaren lassers en constructiebankwerkers kunnen rekenen op een toestroom van nieuwe vacatures omdat ook constructiebedrijven het drukker gaan krijgen. Bedrijven in de plaatbewerking krijgen het eveneens drukker in 2016. In die sector komt er steeds meer vraag naar ervaren kanters en zetters. Ook verspaners zoals draaiers en frezers worden schaars, vooral als ze zelfstandig CNC kunnen programmeren.

Netwerken in de techniek

Bedrijven en uitzendbureau’s in de techniek doen hun uiterste best om de vacatures zo snel mogelijk met goed personeel in te vullen. Er worden weer veel netwerken opgebouwd door bedrijven en intermediairs om snel en effectief personeel te bemiddelen en te plaatsen. De techniek is nog voor een deel conservatief op het gebied van arbeidsbemiddeling.  Dit houdt in dat veel werk nog wordt gevonden via persoonlijke contacten en netwerken.

Samenwerking tussen uitzendbureau en uitzendkracht

Voor uitzendbureau’s is het belangrijk dat ze goed bekend staan bij bedrijven en bij uitzendkrachten.  Vooral nu het aantal vacatures bij uitzendbureau’s toe neemt is er voor ervaren technisch uitzendpersoneel meer werkaanbod op de arbeidsmarkt.  Een goede collegiale band tussen uitzendkrachten en uitzendbureau’s is van groot belang voor zowel het uitzendbureau als de uitzendkracht. Het uitzendbureau heeft dan namelijk een stabiel bestand aan ervaren technische uitzendkrachten en de ervaren uitzendkrachten kunnen rekenen op passende vacatures.  Bovendien kunnen uitzendkrachten als ze voor langere tijd bij een uitzendbureau werken beter reserveringen en pensioen opbouwen.