Vacatureaanbod Nederland blijft groot vanaf maart 2024

Er staan in Nederland duizenden vacatures open in verschillende sectoren. De zorg, techniek, handel maar ook het onderwijs en de overheid hebben vele vacatures open staan die vooralsnog niet ingevuld lijken te worden. Er zijn in Nederland in verhouding tot andere jaren nauwelijks werklozen. Daarnaast zorgt de huidige economie er voor dat veel mensen wat voorzichtiger zijn geworden met het overstappen naar een andere baan.

Bedrijven proberen op alle mogelijke manieren personeel aan te trekken. De vacatures worden niet alleen geplaatst op websites, nieuwsbladen of lokale kranten. Sociale media is inmiddels stampvol met berichtgeving over vacatures in Nederland. Toch lijkt het aantal reacties tegen te vallen. Een groot aantal vacatures wordt namelijk bij herhaling bij dezelfde bedrijven open gezet.

De wervingscampagnes hebben klaarblijkelijk niet altijd het gewenste resultaat. Daarom worden headhunters ingeschakeld, uitzendorganisaties en detacheringsorganisaties. Deze specialisten delen de vacatures vervolgens ook op hun kanalen. Daardoor is het goed mogelijk dat dezelfde vacature meerdere keren online komt. Zo ontstaat er wel een beeld dat het vacatureaanbod groter lijkt dan de werkelijkheid.