USG helpt flexwerkers die hun baan verliezen vanwege de coronacrisis in 2020

Door de coronacrisis hebben veel uitzendkrachten hun baan verloren. Een aantal bedrijven kiest er namelijk voor om afscheid te nemen van flexwerkers nu de toekomst op bepaalde gebieden onzeker is geworden. Dat is natuurlijk een hele vervelende ontwikkeling maar in sommige sectoren kunnen ondernemers maar met moeite blijven voortbestaan. Zij ontkomen niet aan het opzeggen van flexwerkers of zelfs het ontslaan van vaste krachten. Sectoren zoals de horeca, de luchtvaart maar ook de detailhandel hebben met name te maken met een terugloop aan werkzaamheden. Deze sectoren hebben door een gedwongen sluiting (zoals bij de horeca) of door minder vluchten (zoals in de luchtvaart) op grote schaal flexwerkers laten vertrekken. Er zijn echter organisaties die zich inzetten om deze flexwerkers aan een baan te helpen.

Er is werk, ook in 2020 in de coronacrisis
Ondanks het feit dat veel flexwerkers hun baan hebben verloren is er nog wel werk in 2020. De gezondheidsbranche heeft het enorm druk. Maar ook andere sectoren zoals transport, logistiek, distributie food en land en tuinbouw hebben het nog steeds druk. Er staan nog vacatures open en er zijn ook nog werkgevers dringend op zoek naar werk. Denk ook aan bedrijven die medische apparatuur produceren en bedrijven die hotels ombouwen tot ziekenverblijven. Deze organisaties zoeken nog personeel. Gelukkig zijn er bedrijven die proberen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen. Een voorbeeld hiervan is USG People.

USG People helpt mensen aan een baan
USG People is een grote organisatie waaronder ook Start People, Unique en het technische uitzendbureau Technicum vallen. Deze merken van USG werken intensief samen met Doorzaam, het fonds voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Gezamenlijk hebben heeft USG het belangrijke doel om uitzendkrachten die zonder werk zijn geraakt door de coronacrisis zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen bij sectoren waar een groot tekort is. Zo kan iedereen geholpen worden en kan de maatschappij de klap van het coronavirus opvangen.

USG People biedt mogelijkheden

Om de kans op werk voor uitzendkrachten zo groot mogelijk te maken kunnen klanten van USG gebruik maken van de “Doorzaam werk naar werk voucher” ter waarde van €500. Deze voucher kunnen opdrachtgevers inzetten voor een online training, maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever. USG heeft voor haar klanten gereserveerde vouchers. Bent u nog geen klant bij USG People of een uitzendbureau die hieronder valt dan kan dat snel veranderen. Klant worden bij USG is heel eenvoudig. Neem contact op met een vestiging van USG People bij jou in de buurt of stuur een bericht naar het contactformulier op deze website. Dan zorgen wij er voor dat iemand van USG contact met u opneemt.

Voorwaarden voor de Werk naar Werk Voucher
Hieronder zijn nog even de voorwaarden benoemd om in aanmerking te komen voor de Werk naar Werk Voucher:
• De uitzendkracht was werkzaam bij een uitzendorganisatie in Fase A of B
• De uitzendkracht heeft geen werk meer vanaf week 10 of later ten gevolge van de coronacrisis
• De uitzendkracht heeft een opleidingsniveau van maximaal MBO niveau 4.
• De voucher mag niet ingezet worden voor (online) trainingen/e-learnings die in normale omstandigheden ook gevolgd moeten worden
• De voucher mag niet worden ingezet voor een A- of B rijbewijs, omdat de arbeidsmarktrelevantie daarvan onvoldoende kan worden aangetoond.

We hopen spoedig van u te horen. Samen kunnen we de arbeidsmarkt in stand houden en zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen. Samen sta je namelijk sterk en kunnen we ook de coronacrisis aan.

USG People werkt tegen corona !