UPS wil in Azië en Europa 3D-printers inzetten vanaf 2016

UPS is een Amerikaans pakketbedrijf dat bijna wereldwijd pakketten verstuurd.  Het bedrijf denkt net als andere organisaties na over innovatieve technologie waarmee haar diensten nog beter en klantgerichter kunnen worden aangeboden. Het bbedrijf heeft interesse in de 3D printtechniek waar verschillende bedrijven al mee bezig zijn.

Azië en Europa

Zo is UPS van plan om in Europa en Azië 3D-printers in te gaan zetten. Met 3D-printers worden onderdelen geprint. Deze onderdelen wordem vervolgens aan klanten geleverd door UPS. Het bedrijf maakte dit bericht bekend aan persbureau Reuters. Sinds mei 2016 biedt het Amerikaanse pakketbedrijf al 3D-printdiensten aan voor bedrijven.

3D-printerdienst

Het principe dat UPS voor ogen heeft is eenvoudig. Klanten zouden een 3D-model van de gewenste onderdelen en producten naar UPS kunnen sturen. Het bedrijf gaat vervolgens 3D-printers gebruiken om deze onderdelen te reproduceren. UPS verdient op het moment al geld met het opslaan en leveren van onderdelen aan grote bedrijven.

Locatie

De nieuwe 3D-printdienst moet hierop een belangrijke aanvulling bieden. In Singapore of Japan wil UPS een fabriek voor de 3D-printers openen. Het is nog onduidelijk waar UPS zich in Europa zou willen gaan vestigen. Een grote operatiehub van UPS bevindt zich in de Duitse stad Keulen.