Uitzendbureau Randstad merkt effect lockdowns in omzet in 2020

Uitzendbureau Randstad is in verschillende landen actief. Na de afgelopen periode van de coronacrisis merkt het uitzendbureau dat deze crisis nog niet voorbij is. Er zijn volgens Randstad verschillende landen waarin al weer nieuwe lockdowns ontstaan. Dit heeft het uitzendbureau dinsdag 21 juli 2020 bekend gemaakt tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Tijdens het tweede kwartaal heeft Randstad ook te maken gehad met een enorme krimp in de omzet. Het aantal ingeleende flexwerkers nam af waardoor er ook minder uitzenduren werden gemaakt. Deze uitzenduren zijn de uren die voor Randstad het grootste deel van de omzet en marge bepalen. Door een terugloop in het aantal uitzenduren is de omzet van Randstad met een kwart gedaald.

Met name in de maand april heeft het uitzendbureau veel last gehad van de coronacrisis. Toen heeft het uitzendbureau de gevolgen van de lockdownmaatregelen gemerkt die wereldwijd waren ingevoerd vanwege de COVID-19-pandemie. Na april is de uitzendmarkt wel iets hersteld. Ook in juli is er sprake van hoopvolle tekenen.