Uitzendbureau behaald in derde kwartaal 2017 meer omzet

Het gaat goed met uitzendbureaus in Nederland. Dat blijkt onder andere uit de toename in het aantal uitzenduren maar ook uit de hogere omzet die hieruit voortvloeit. Uitzendconcern Randstad heeft bijvoorbeeld in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ondanks de hogere omzet viel de nettowinst van het uitzendbureau wel lager uit. Met name de investeringen van het uitzendconcern in andere intermediairs, zoals het bedrijf Monster in de Verenigde Staten, zorgt er voor dat de nettowinst minder hoog is. In het derde kwartaal van 2017 was de nettowinst van Randstad ruim 165 miljoen euro. In kwartaal drie van 2016 kwam de nettowinst echter uit op 177 miljoen euro.

Investeringen door overname in uitzendwereld
In totaal werd door Randstad 21 miljoen euro in het derde kwartaal besteed aan de reorganisatie van Monster. Robert Jan van de Kraats de financieel directeur van Randstad geeft aan dat het uitzendbureau de komende maanden nog ongeveer 12 miljoen euro zal gaan investeren in deze reorganisatie. Randstad was echter naar eigen zeggen goed op de hoogte van de benodigde investering. Toen Randstad uitzendbureau in 2017 concern Monster overnam wist Randstad dat er flink geïnvesteerd moest worden om de bedrijfsvoering bij Monster vlot te trekken.

Uitzendbureau Randstad in Europese landen
Randstad behaalde ook positieve resultaten in Frankrijk. Daar steeg de omzet van het uitzendbureau met 14 procent. De directeur benoemd dat dit resultaat voor een groot deel te danken is aan de Franse economie die aan het herstellen is. Ook in Italië bleef Randstad profiteren van een recente overname in de sector. In Italië nam de omzet met meer dan een kwart toe. Daarnaast werd ook de winstgevendheid verbeterd. De totale omzet van Randstad kwam uit op bijna 5,9 miljard euro. Een jaar geleden werd door Randstad een omzet van ruim 5,3 miljard euro behaald. Het uitzendbureau had in Nederland een omzetstijging van 1 procent behaald.