Uber wil voormalig topman General Electric als CEO in 2017

De voormalig topman van multinational General Electric (GE) moet de nieuwe CEO van Uber worden tenminste als het aan het bestuur van Uber ligt. Naast hem zijn er nog twee mogelijke CEO’s die Uber overweegt. Jeff Immelt is echter de favoriet om de in juni opgestapte voormalig CEO Travis Kalanick op te volgen. Dit werd door bronnen bekend gemaakt aan Recode.

Tussen 2001 en augustus 2017 was Jeff Immelt de CEO van General Electric. Op dit moment is hij de voorzitter van de raad van commissarissen van het conglomeraat. Uber heeft momenteel te maken met grote problemen in de top. De bedrijfscultuur van het bedrijf zou zijn verpest daarnaast is de reputatie van Uber verslechterd. Daarom is een daadkrachtige CEO nodig om het bedrijf er weer bovenop te helpen. De 61-jarige Amerikaan Jeff Immelt staat bekend om zijn standvastige manier van aansturing bieden aan een organisatie.

Deze standvastige houding is nodig om niet alleen de bedrijfscultuur te verbeteren maar ook om de beursgang van Uber te bewerkstellingen. Deze beursgang lijkt nu nog ver weg maar er zijn al geruchten dat het bedrijf de beursgang binnenkort wil maken. De wens van Uber om Immelt op de positie van CEO aan te stellen is duidelijk maar het is nog niet bekend of Immelt deze positie ook daadwerkelijk wil bekleden. Ook twee andere kandidaten zouden nog in beeld zijn. Deze kandidaten zijn echter niet in de media bekend gemaakt.