Trump erkent klimaatverandering maar bestrijd deze ontwikkeling niet in 2018’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview erkent dat het klimaat veranderd. Hij deed hier een uitspraak over tijdens een interview met het programma 60 Minutes van zender CBS dat zondagavond 14 oktober werd uitgezonden. The Washington Post heeft ook melding gemaakt in de media over Trump zijn reactie op de klimaatverandering. Trump geeft echter aan dat de mens niet de oorzaak is van de klimaatverandering verder geeft hij aan dat het klimaat “vanzelf terugverandert”.

Geen hoax
Eerder had de Amerikaanse president aangegeven dat klimaatveranderingen een ‘hoax’ zijn. Daarmee bedoelde hij dat klimaatverandering een bedenksel zijn van mensen. Deze houding van Trump zorgde wereldwijd voor opschudding. Donald Trump had besloten om Amerika te laten terugtrekken uit het Klimaatakkoord van Parijs. In dit Klimaatakkoord staan afspraken waarmee de deelnemende landen de CO2-uitstoot terug willen dringen. Volgens Trump was het terugtrekken uit het Klimaatakkoord een goed besluit want de berichten over de klimaatveranderingen zouden een verzinsel zijn van de Chinezen om de Amerikaanse economie te dwarsbomen.

Milder
De toon van de Amerikaanse president over het onderwerp klimaatverandering is nu aanzienlijk milder “Ik ontken de klimaatveranderingen niet” zei Trump in het interview. Hij voegde daar echter aan toe: “Maar het verandert vanzelf wel weer terug. Over een paar miljoen jaar.” De Amerikaanse president kon echter niet aangeven waar deze bewering op gebaseerd is. De afgelopen decennia is de aarde alleen maar warmer geworden. Deze trend werd ingezet sinds de jaren zeventig van vorige eeuw. Vanaf deze jaren zeventig werd de aarde alleen maar warmer terwijl in de decennia daarvoor warmere en koudere jaren elkaar nog regelmatig afwisselden. Deze conclusie komt naar voren uit gegevens van verschillende internationale wetenschappers maar ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft deze conclusie getrokken.

Reactie van Technischwerken
Het is nu afwachten of de Amerikaanse president bereid is om ook stappen te nemen tegen de CO2 emissie in Amerika. Ook dit grote land zal moeten verduurzamen om de internationale CO2 uitstoot te reduceren. Het is onverstandig om je ogen hiervoor te sluiten en denken dat het klimaat wel weer terug verandert. Een terug verandering over miljoenen jaren is echter niet iets waar we als wereldbevolking op moeten hopen. Een dergelijk tijdsbestek is zo extreem dat er tot die tijd vele natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en verwoestijning zijn ontstaan. Dat moet voorkomen worden en daarom is het nu tijd om de technologie van de wereld te gebruiken om het klimaat en het milieu te beschermen in plaats van te vervuilen.