Trump: deelakkoord tussen Amerika en China wordt 15 januari getekend

Vandaag werd duidelijk gemaakt dat er een belangrijke grote stap is gezet in de handelsonderhandelingen tussen Amerika en China. De Amerikaanse president Donald Trump maakte namelijk op dinsdag 31 december 2019 via Twitter bekend dat er een deelakkoord tussen Amerika en China zal worden getekend. Deze ondertekening zal plaatsvinden op 15 januari in het Witte Huis. Daarbij zal een officiële ceremonie in het Witte Huis worden gehouden.

Voor beide economische grootmachten is het deelakkoord van groot belang. Er staan in het deelakkoord een aantal belangrijke onderwerpen. Deze hebben betrekking tot het beschermen van intellectueel eigendom en een aantal handelsafspraken. Hoewel op 15 januari nog slechts een deelakkoord wordt getekend zijn veel mensen optimistisch over deze nieuwe ontwikkeling in het handelsconflict tussen Amerika en China. Veel mensen in de financiële sector kijken er naar uit dat er akkoorden worden gesloten tussen beide landen.

Vooral de handelsbarrières hebben de afgelopen tijd voor veel problemen gezorgd. Er werden aanzienlijke importtariefverhogingen doorgevoerd op producten van beide landen. Dat maakte veel producten en grondstoffen aanzienlijk duurder voor Amerikanen maar ook voor Chinezen. De afgelopen tijd werd de wereldwijde economische groei door de handelsoorlog aanzienlijk afgezwakt. Nu er weer betere economische banden tussen Amerika en China ontstaan is de kans groot dat de wereldeconomie weer verder gaat doorgroeien.