Top 5 moeilijk vervulbare vacatures in 2018 bestaat voornamelijk uit technische functies

Het UWV heeft in kaart gebracht welke vacatures in Nederland het moeilijkste ingevuld kunnen worden in 2018. Daaruit is een top vijf van de meest moeilijk vervulbare vacatures op de Nederlandse arbeidsmarkt opgesteld. Als je deze lijst leest dan valt het op dat de meeste vacatures die langdurig open staan door technische bedrijven zijn open gezet. Volgens het UWV zijn de vacatures in de volgende functiegroepen het lastigste in te vullen in 2018:

  • Machinemonteurs
  • Bouwarbeiders afbouw
  • Elektriciens en elektronicamonteurs
  • Timmerlieden
  • Vrachtwagenchauffeurs

Bedrijven en uitzendbureaus
Zowel reguliere bedrijven als intermediairs zoals uitzendbureaus zoeken kandidaten voor moeilijk invulbare vacatures. Het is geen wonder dat steeds meer bedrijven in de techniek er voor kiezen om hun vacatures uit te zetten bij VCU uitzendbureaus. Daardoor wordt namelijk de kans op het vinden van een geschikte kandidaat aanzienlijk vergroot. De meeste uitzendbureaus in de techniek merken echter dat het steeds lastiger wordt om een geschikte kandidaat te vinden voor de vacatures van hun opdrachtgevers. Om die reden gaan intermediairs in de techniek trajecten inzetten om minder geschikte kandidaten toch geschikt te maken voor de functies die open staan bij bedrijven in de techniek.

BBL en andere opleidingen
Het begrip BBL is in 2018 alom bekend bij zowel bedrijven als uitzendbureaus. BBL staat voor de beroepsbegeleidende leerweg. In feite is BBL een combinatie van werken en leren. Door een BBL traject kunnen deelnemers in de praktijk een vak leren bij een erkend leerbedrijf terwijl ze op het opleidingsinstituut de nodige theoretische kennis opdoen. Uitzendbureaus in de techniek en bedrijven in verschillende technische sectoren hopen doormiddel van BBL trajecten het tekort aan vakkrachten in de techniek op te lossen. Dit kost meestal duizenden euro’s per BBL traject maar dat blijkt een goede investering voor zowel het bedrijf als de BBL deelnemer.

Openstaande vacatures en BBL trajecten
Als je in aanmerking wilt komen voor een BBL traject of een vacature in de techniek kan dat via Technischwerken.nl. In het menu op de website staat een link naar het vacature-aanbod en naar een BBL aanmeldformulier. Als je daar op klikt kom je op een website waar je de informatie vindt die je zoekt.