Tips voor vakantiewerk in 2018

Nu de bouwvak en zomervakantie van 2018 bijna zijn begonnen staan veel jongeren voor de keuze of ze vakantie gaan nemen of hun tijd gaan besteden om geld te verdienen met bijvoorbeeld een vakantiebaan. Veel werkgevers hebben vacatures open gezet voor vakantiekrachten. Kenmerkend voor vakantiekrachten is dat ze slechts een beperkte periode inzetbaar zijn, dit is meestal alleen de vakantieperiode of in de weekenden. Vakantiewerk kan soms een bijbaan opleveren zodat de vakantiekracht ook na de vakantieperiode tijdelijk werk kan houden naast zijn of haar school of opleidingen.

Vacatures voor vakantiewerk in 2018
Dit jaar staan er weer duizenden vacatures op de Nederlandse arbeidsmarkt open voor vakantiekrachten. Het gaat hierbij meestal om vakantiewerk op tijdelijke basis in de vorm van een uitzendcontract. Bedrijven zetten in de zomermaanden vaak uitzendkrachten in om de piekdrukte op te vangen in bepaalde sectoren zoals de horeca. Daarnaast worden er vaak ook vakantiekrachten ingezet om bepaalde gaten in de roosters op te vangen als andere personeelsleden met vakantie gaan. Geheel nieuw is dat de bouwsector gewoon doorwerkt in de bouwvak waardoor er vaak op de bouw ook mogelijkheden zijn voor vakantiekrachten wanneer deze een geldig VCA hebben en veilig kunnen en willen werken. Verder staan er in de vakantieperiode veel vacatures open voor schoonmakers en de detailhandel.

Vakantiewerk via uitzendbureaus

Uitzendorganisaties doen hun uiterste best om vakantiekrachten te werven voor hun opdrachtgevers. Daarom staan op de websites van uitzendbureaus steeds meer vacatures open voor vakantiewerk naarmate de bouwvak in zicht komt. Tussen uitzendbureaus is echter grote concurrentie. Daarom doen uitzendorganisaties ook regelmatig nieuwe acties en reclame in de media zodat zoveel mogelijk potentiële vakantiekrachten op de vacatures attent worden gemaakt. Technischwerken werkt ook samen met een intermediair. Via de knop ‘vacatures Technicum’ kom je bij het vacatureaanbod van deze uitzendorganisatie.