ThyssenKrupp wil betere voorwaarden voor fusie met Tata Steel in 2018

Staalproducent ThyssenKrupp is al geruime tijd in overleg met Tata Steel over een mogelijke fusie tussen de Europese staalproductie van beide bedrijven. In eerste instantie leek er een overeenkomst te komen over deze fusie maar langzaam maar zeker ontstaan er twijfels hierover. Zo blijkt metaalproducent ThyssenKrupp niet meer akkoord te gaan met de huidige voorwaarden met betrekking tot de staalfusie tussen de twee bedrijven. Het Duitse bedrijf wil graag met Tata Steel overleggen over een verbetering van de voorwaarden voor de fusie van hun Europese staaldivisies.

Het Duitse zakenkrant Handelsblatt heeft dit bericht bekend gemaakt op basis van ingewijden rond de zaak. De fusieafspraken worden woensdag 13 juni 2018 besproken in de raad van commissarissen van het Duitse staal- en industrieconcern. Deze week werd nog bekend gemaakt dat de investeerder Elliott terughoudend is over de overeenkomst tussen de twee staalproducenten. Elliott is een grote aandeelhouder van ThyssenKrupp en wil betere voorwaarden afdwingen. De Europese staaltak van ThyssenKrupp zijn verbeterd terwijl de prestaties van Tata Steel Europe achterblijven. Tata Steel is het moederconcern van de voormalige Hoogovens in IJmuiden en doet het momenteel slechter dan ThyssenKrupp. Daardoor zou ThyssenKrupp er op achteruit gaan in de fusiedeal onder de huidige voorwaarden.

Elliott wil dat er voor ThyssenKrupp betere voorwaarden komen. Om die reden moeten de waarderingen van beide bedrijven worden aangepast in de fusiedeal. Grootaandeelhouder Cevian Capital van het bedrijf ThyssenKrupp steunt Elliott in dit verzoek.