Tesla wil meesterplan onthullen voor haar koers vanaf 2016

Autobedrijf Tesla is de afgelopen tijd onder druk komen te staan vanwege een dodelijk incident met een Tesla die voorzien was van software die vergelijkbaar is met een automatische piloot van een vliegtuig. Hoewel Tesla waarschijnlijk gelijk heeft als ze beweerd dat de sensoren van deze auto’s waarschijnlijk meer signalen oppikken als de meeste automobilisten kunnen met hun zintuigen, heeft het bericht de naam van Tesla geen positieve publiciteit bezorgd.

Tesla-CEO Elon Musk zet zich in om het automerk Tesla voor de toekomst beter op de kaart te zetten. Daarvoor wil hij in de loop van deze week een meesterplan onthullen. In de meesterplan zullen verschillende deelplannen worden benoemd voor de komende jaren. Elon Musk maakte het bericht bekend via Social Media (Twitter). Over de inhoud van het plan is nog weinig bekend gemaakt. Men vermoed dat Tesla een grote update gaat uitvoeren voor de software van haar voertuigen. Deze update moet de zelfrijfunctie Autopilot optimaliseren.

Dit zou bijvoorbeeld moeten geschieden door de installatie van twee extra camera’s. Deze camera’s moeten er voor zorgen dat de Tesla’s onder andere verkeerslichten gaan herkennen waardoor de auto’s nog veiliger worden. De software-update is een middel dat de veiligheid van de auto’s moet bevorderen en het gebruiksgemak moet verbeteren. Er zijn verschillende landen en instanties ie onderzoek doen naar de Tesla-software. Tesla is met de geplande software-update alvast een stap vooruit.

Reactie van Technisch Werken
Hoewel de exacte planning van Tesla niet bekend is zijn de geruchten wel duidelijk. Het zou namelijk logisch en verstandig zijn om de focus in de toekomst nog meer op kwaliteit en veiligheid te leggen. Daar is voor elk bedrijf dat zich richt op zelfrijdende voertuigen nog een behoorlijke slag te slaan. Zelfrijdende auto’s zijn er nog niet veel op de weg te vinden. De interesse onder het autopubliek is groot. Als je de concurrentie hierin voor wil blijven zal je technologisch voorop moeten blijven lopen. Dat is een uitdaging. Als je daarvoor een oplossing hebt dan mag je deze terecht een meesterplan noemen.