Tesla wil elektrische vrachtwagen presenteren in september 2017

 Tesla is een Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s en is zich de afgelopen jaren aan het verbreden. Op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid komt het bedrijf steeds vaker in het nieuws. Het lijkt er op dat Tesla in de voorhoede blijft lopen als het gaat om de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Er is echter sprake van veel concurrentie. Verschillende toonaangevende automerken zien dat elektrisch rijden de toekomst is en proberen daarom om ook kwalitatief goede elektrische auto’s te ontwikkelen en produceren. De markt op het gebied van elektrische voertuigen is dynamisch en uitdagend. Daarom probeert Tesla vaart te maken met het implementeren van nieuwe elektrische voertuigen.

Op donderdag 13 april 2017 werd door de Tesla topman Elon Musk op Twitter bekend gemaakt dat het bedrijf bezig is met het ontwerpen van een elektrische vrachtwagen. Er wordt “buitengewoon goed werk” geleverd door het ontwerpteam met betrekking tot de ontwikkeling van de vrachtwagen. Naast vrachtwagens wil Tesla ook haar pick-uptrucks op de markt brengen. Er gaat echter wel wat tijd over heen voordat deze nieuwe elektrische voertuigen daadwerkelijk kunnen worden aangeschaft door consumenten en bedrijven. De inschatting van Elon Musk is dat het ongeveer anderhalf tot twee jaar duurt voordat de nieuwe elektrische voertuigen daadwerkelijk op de markt verschijnen.

Aan visie en innovatie is geen gebrek bij Tesla maar het bedrijf heeft wel een uitdaging op het gebied van de productie. Tesla had ten opzichte van andere autoproducenten een vrij kleinschalige productie maar deze productie moet worden verbreed om ook andere voertuigen op grote schaal te kunnen produceren. Dat maakt dat Tesla veel investeringen moet doen. Dit zorgt er voor dat Tesla nog niet winstgevend is. Verschillende grote autobouwers hebben het op dit gebied makkelijker die bedrijven hebben veel meer mensen en middelen om auto’s op grote schaal te ontwikkelen en produceren.