Tesla roept auto’s terug in 2017 vanwege problemen met parkeerrem

Tesla roept in 2017 een aantal elektrische auto’s terug vanwege een technisch probleem.  Het gaat in totaal om 53.000 auto’s die terug worden gehaald in verband met een technisch probleem met de parkeerremmen. Dit probleem is dusdanig dat deze remmen mogelijk niet goed functioneren. De voertuigen waar dit mankement bij geconstateerd is vallen onder de Tesla types Model S en Model X. De genoemde modellen die gebouwd zijn tussen februari 2016 en oktober 2016 kunnen een defecte parkeerrem hebben. Daarom worden ze teruggeroepen.

Van de 53.000 auto’s die terug moeten zijn er ongeveer 31.000 auto’s die verkocht in de Verenigde Staten. De andere auto’s rijden in andere landen. Tesla benadrukt dat de veiligheid niet in het geding is. Tesla geeft aan dat ze juist met deze terugroepactie laat zien hoe voorzichtig het bedrijf is. Volgens Tesla is er nog geen ongeluk gebeurt ten gevolge van het defect. Ook zijn er geen verwondingen ontstaan door het technisch mankement aldus Tesla.

Het bericht over het defect zorgde voor onrust op Wall Street. Beleggers waren niet blij met het bericht. Dit had gevolgen voor het aandeel van Tesla. Dit aandeel daalde in waarde. Na de eerdere koerswinst van Tesla dook het aandeel van de autoproducent in het rood.