Tesla presenteert nieuwe Roadster op vrijdag 17 november 2017

Elon Musk de eigenaar en tevens oprichter van de elektrische autofabrikant Tesla heeft op vrijdag 17 november 2017 een prototype van een nieuwe elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Naast deze elektrische vrachtwagen werd echter ook een nieuwe Roadster door hem gepresenteerd. Deze Roadster is een vernieuwde versie van Tesla haar eerste sportwagenmodel.

Elektrische Roadster
De elektrische Roadster is een auto waarin vier personen vervoerd kunnen worden. Als de batterij van deze sportwagen volledig is opgeladen dan kan deze auto hier 1000 kilometer op rijden. De nieuwe Roadster zal beschikbaar moeten komen op de automarkt in 2020. De prijs van de Roadster zal minimaal 200.000 dollar bedragen.

Tesla is in 2017 vaak in het nieuws geweest. Naast de ambities van het bedrijf komen ook regelmatig berichten in de media over de problemen die het bedrijf heeft. Daarbij gaat het meestal over de productie van de Tesla Model 3. De productie van de Tesla Model 3 zou omhoog moeten omdat dit een goedkopere auto is dan de reguliere Tesla-voertuigen moet Tesla het hebben van de kwantiteit. Tesla blijkt echter niet ingericht te zijn op een productieverhoging of massaproductie. Het bedrijf heeft daardoor te maken met grote organisatorische en technische problemen. Tesla is echter wel een ondernemende organisatie en probeert nu machines en machinelijnen in eigen beheer te ontwikkelen en te bouwen. Daarvoor heeft Tesla zelfs een machinebouwer overgenomen.