Tesla ontwikkeld daken die uit zonnepannen bestaan vanaf 2017

Tesla gaat speciale dakpannen ontwikkelen voor huizen. Deze dakpannen zullen volledig uit zonnepanelen bestaan. Dit heeft Tesla-CEO Elon Musk zaterdag 29 oktober aangekondigd. Deze zonnepanelen bestaan grotendeels uit kwartsglas. De zonnepaneeldakpannen zijn echter vormgegeven als normale dakpannen, desondanks zijn ze een flink stuk steviger. Elon Musk geeft daarbij aan dat de Tesla zonnepaneeldakpannen langer mee gaan dan het huis zelf. De dakpannen zijn als ze goed worden aangebracht bestendig tegen zware weersomstandigheden.

Elon Musk toonde de zonnepaneeldakpannen op het dak van een woning. Naast deze bijzondere dakpannen op het dak had deze woning binnen een Tesla-huisbatterij. Deze batterij zorgt er in combinatie met de zonnepaneeldakpannen voor dat de woning in haar eigen energiebehoefte kan worden voorzien. De zonnepaneeldakpannen die door Tesla zijn ontwikkeld zijn bij even effectief in het omzetten van zonlicht in elektrische energie. Elon Musk geeft gaf tijdens een presentatie aan dat de panelen die door Tesla worden ontwikkeld nog efficiënter zullen worden dan de traditionele zonnepanelen die op dit moment al op veel woningen zijn aangebracht. Door speciale technologie van Tesla tracht men het zonlicht te vangen in de zonnepanelen. Op die manier wordt er meer rendement uit het zonlicht gewonnen en wordt het energieverlies beperkt.

Vanaf de zomer van 2017 wil Tesla de zonnepaneeldakpannen op de Amerikaanse markt brengen en installeren.  Elon Musk gaf aan dat de daken met zonnepaneeldakpannen ongeveer net zo duur zullen worden als een dak met gewone dakpannen met daar boven zonnepanelen die op dit moment al op veel daken liggen.