Tesla Motor heeft in kwartaal twee van 2016 verlies geleden

Autoconcern Tesla Motor heeft het tweede kwartaal van 2016 met verlies gedraaid. Dat had men van te voren ook verwacht. De productiekosten van Tesla waren te hoog om groene cijfers te kunnen schrijven. Er werden echter wel meer elektrische auto’s verkocht waarbij de Model S en Model X verhoudingsgewijs heel populair waren bij klanten. De goede verkoopresultaten van deze automodellen was echter onvoldoende om de stijgende productiekosten te compenseren.

In het tweede kwartaal van 2016 kwam het verlies van Tesla uit op 293,2 miljoen dollar. In 2016 was dit bedrag nog 184,2 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Het tweede kwartaal van 2016 is nu al het dertiende kwartaal op rij dat met rode cijfers werd afgesloten. De omzet van Tesla steeg echter wel met ongeveer dertig procent tot  1,3 miljard dollar. Tesla is positief over de rest van 2016. Het bedrijf denkt in de tweede helft van 2016 in totaal 50.000 nieuwe auto’s van Model S en Model X te kunnen verkopen. Tesla maakte eerder bekend dat de productie moeizamer verliep dan men eerder had verwacht. Het is nog afwachten of Tesla aan haar eigen doelstellingen kan voldoen.

Reactie van Technisch Werken
Tesla is een automerk dat vooral bekend staat om de productie van luxe elektrische auto’s. De Tesla’s zijn meestal vrij prijzig waardoor over het algemeen alleen de rijkere mensen een Tesla kunnen kopen. Tesla is echter bezig geweest met de ontwikkeling van een goedkoper model dat meteen razend populair bleek te zijn onder een breed publiek. Binnen zeer korte tijd hadden heel veel mensen een bestelling gedaan. Tesla is echter niet zo’n groot bedrijf om meteen een enorme autoproductie te realiseren. Het bedrijf krijgt te maken met productieproblemen als het moet overschakelen op een meer massaproductieachtige bedrijfsvoering.