Tesla heeft in totaal meer dan drie miljoen auto’s geproduceerd tot augustus 2022

Tesla is een bekende producent van elektrische auto’s. Omdat Tesla ten opzichte van andere automerken nog relatief nieuw is zijn er verhoudingsgewijs nog niet veel Tesla’s geproduceerd. Op 15 augustus heeft de autoproducent echter met trots gemeld dat het bedrijf kort geleden het drie miljoenste exemplaar heeft geproduceerd. Dit heeft topman Elon Musk op Twitter bekend gemaakt.

Autoproductie China

Van alle auto’s die het bedrijf heeft gemaakt is ongeveer dertig procent in China gemaakt. Dit is een bijzondere constateren want China heeft te maken gehad met strenge lockdowns en bovendien heeft ook China te maken met een groot tekort aan onderdelen. De afgelopen jaren zijn voor Tesla niet gemakkelijk geweest. Het bedrijf heeft veel last gehad van productieproblemen. Het op gang brengen van de productie van Tesla was niet eenvoudig. Wereldwijd werden vier autofabrieken gebouwd. Deze fabrieken produceerden per kwartaal een aantal honderdduizenden auto’s.

Tweet Elon Musk Tesla

Afgelopen zondag heeft Elon Musk in een Tweet aangegeven: “Gefeliciteerd Giga Shanghai met het maken van de miljoenste auto! Het totaal van Tesla is nu meer dan drie miljoen”. Tesla is gegroeid maar volgens cijfers is het Amerikaanse bedrijf nog altijd aanzienlijk kleiner dan verschillende concurrenten. Zo verkocht Toyota vorig jaar maar liefst tien miljoen voertuigen. Elon Musk wil de komende tijd meer investeren in de autoproductie ieder jaar wil hij dat de autoproductie 50 procent hoger ligt dan het jaar daarvoor. Dat is een ambitieuze doelstelling vooral nu het tekort aan materialen zo groot is in de wereld.